TEKST
+100%-

Single Blog Title

This is a single blog caption

Paratë e “fjetura” të investohen në bursë – Bushati: Kompanitë publike të kuotohen të parat

Investimi në bursën ALSE, i parave të qytetarëve shqiptare që aktualisht janë depozita në bankat tregtare, do t’i jepte hov zhvillimit ekonomik në vend. Deputeti socialist Ervin Bushati, gjatë fjalës së tij në parlament lidhur me projektligjin “Për tregjet e kapitalit, theksoi se tashme është një instrument funksional që mund të çojë përpara financat e Shqipërisë dhe të rrisë perfomancën ekonomike.

Deputeti scoialist, propozon që kompanitë publike, si OSHEE, OST, UKT, etj, të jenë të parat që të kuotohen në bursë, pasi kështu do të përmirësoheshin ndjeshëm shërbimet që ofrojnë.

Pak ditë më parë, grupet e interesit kanë kërkuar nga qeveria që të ndërmarrë një iniciativë ligjore konkrete që të bëjë të mundur kuotimin e institucioneve publike në bursën ALSE.

Burimi: SCAN