TEKST
+100%-

Single Blog Title

This is a single blog caption

Intervistë – Obligacione nga Kompanitë Publike

//
Kategori

Emetimi i Obligacioneve mund të jetë një alternativë e re për huamarrjen e ndërmarrjeve publike dhe një shtysë për zhvillimin e tregut financiar në Shqipëri. Artan Gjergji, Drejtor i Bursës ALSE thotë në intervistë për televisionin Scan se një lëvizje e tillë do t’u jepte mundësinë koropratave shtetërore të merrnin hua nga tregu dhe publiku me norma më të ulta se sektori bankar duke ulur kostot e tyre. Emetimi i këtyre Obligacioneve do t’i jepte gjithashtu mundësinë Bankës së Shqipërisë të blinte në bursë këto instrumente nëpërmjet një programi të lehtësimit sasior duke rritur likuiditetin në tregun financiar.

Për të shikuar intervistën e plotë klikoni këtu